Για την αγορά των προϊόντων της ΠΟΛΑΤ Α.Ε. μπείτε στο Επικοινωνία
Εταιρία > Εταιρικό Προφίλ
Εταιρικό Προφίλ
 

Η ΠΟΛΑΤ Α.Ε., αποτελεί εδώ και 40 χρόνια μια εταιρία με ισχυρή παρουσία στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας δομικών υλικών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Ουκρανία, Ρωσία), των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Σε μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής με εντατικούς ποιοτικούς ελέγχους έκτασης 8.000m2, παράγονται υλικά για Βιομηχανικά και Αθλητικά Δάπεδα, Σταμπωτά & Βοτσαλωτά Δάπεδα, Στεγανωτικά, Βελτιωτικά - Πρόσμικτα Σκυροδέματος και Κονιαμάτων, Τσιμεντοειδή Ειδικά Προϊόντα, Οικοδομικά Χρώματα, Διακοσμητικοί Σοβάδες και Επιχρίσματα, Βερνίκια, Στόκοι, Κόλλες Πλακιδίων κ.α.

Εκτός από τα υλικά παραγωγής, η εταιρία εμπορεύεται και αντιπροσωπεύει μεγάλους οίκους του εξωτερικού σε προϊόντα εισαγωγής, όπως συνθετικοί χλοοτάπητες, αθλητικά δάπεδα PVC, δάπεδα PVC και Rubber για επαγγελματικούς χώρους, linoleum, laminate, πλάκες ασφαλείας, αντικραδασμικά προκατασκευασμένα ρολά, πλακίδια κ.α.

Στο χώρο των κατασκευών, η ΠΟΛΑΤ Α.Ε. δίνει ολοκληρωμένες λύσεις στη δημιουργία αθλητικών, βιομηχανικών και διακοσμητικών δαπέδων, στεγανοποιήσεων δωμάτων – υπογείων, σοβάδων, εξωτερικών επιχρισμάτων όσο και στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, βιομηχανικών κτιρίων και οικιστικών συγκροτημάτων, καθώς είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που εκτός από ISO Ποιότητας διαθέτει και ISO Εφαρμογής των υλικών που παράγει και αντιπροσωπεύει, το οποίο εξασφαλίζει την έντεχνη και ποιοτική κατασκευή των εφαρμογών της. 

                                       

 

 

 

Κτιριακές εγκαταστάσεις


Η ΠΟΛΑΤ Α.Ε. αποτελώντας μια από τις πρωτοποριακές λύσεις στο χώρο των δομικών υλικών και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην παραγωγή και εμπορία τους, δημιούργησε αρχικά το 2000 και εν συνεχεία το 2008, μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής συνολικής επιφάνειας 8.000m2, η οποία βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο Βιομηχανικό Πάρκο Λακκώματος του Νομού Χαλκιδικής.

Τα γραφεία και η έδρα της εταιρίας στεγάζονται επί της οδού 25ης Μαρτίου 10, στην Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης,  σε ένα υπερσύγχρονο showroom 1.600 m2.

 


 Έργα Επενδυτικά σε εξέλιξη

H εταιρία αυτό το διάστημα έχει σε πλήρη εξέλιξη επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.600.000,00€, τα οποία αφορούν στη:

 • Δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων παραγωγής, αποθήκευσης και ποιοτικού ελέγχου συνολικής επιφάνειας 3.000 m2, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 13.200 τ.μ. στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.
   
 • Δημιουργία νέων ιδιόκτητων γραφείων διοίκησης και show room στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης εμβαδού 1.600 τ.μ. σε τέσσερα επίπεδα.
   
 • Προμήθεια και εγκατάσταση νέων μηχανημάτων παραγωγής και εξοπλισμού χημείου που θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγική διαδικασία και στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου για τη περαιτέρω διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, μέσω εκτεταμένων ελέγχων.
   
 • Ανάπτυξη προϊόντων και εφαρμογών πληροφορικής για την οργάνωση, ανάπτυξη και ορθή παρακολούθηση των πωλήσεων. 

Στόχος της εταιρίας μέσω των συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων, είναι η διεύρυνση και ανάπτυξη των εργασιών της, η ενίσχυση της λειτουργικότητας των παραγωγικών της διαδικασιών, ο περαιτέρω τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας και η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων καθώς και η δημιουργία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

 


Oικονομικά Στοιχεία 

 • Κύκλος Εργασιών Τελευταίας Χρήσης (2008): 8.040.000,00€ 
 • Κύκλος Εργασιών Προηγούμενης Χρήσης (2007): 3.835.000,00€ 
 


Απασχολούμενο Προσωπικό

Η ΠΟΛΑΤ Α.Ε. πιστεύοντας ιδιαίτερα στην συνεισφορά του ανθρώπινου παράγοντα ως κύριου διαμορφωτή της επιτυχίας, επενδύει συνεχώς στην απόκτηση νέων εξειδικευμένων στελεχών. Παράλληλα έχοντας αναγνωρίσει την κρισιμότητα της απόκτησης τεχνογνωσίας επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση και σε μεθόδους ανάπτυξης και του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού της.

Στην παρούσα φάση η εταιρία απασχολεί συνολικά 100 άτομα που αποτελούν Διοικητικό και Τεχνικό Προσωπικό. 

Ο διαδικτυακός τόπος της εταιρίας (www.polat.gr) παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα υλικά τα οποία παράγει και εφαρμόζει ενώ παράλληλα τα καταρτισμένα και φιλικά στελέχη της είναι πάντα διαθέσιμα να εξυπηρετήσουν και να παρέχουν πληροφορίες για τις χρήσεις και τους τομείς εφαρμογών των υλικών.